Spotify'in unuttuğu gazeteciler ve onların haykırışları

 

Çok sevgili (!) ve devri bir türlü geçmek bilmeyen gazetecilerimizden H.U, Aralık ayının ilk onluk diliminin sonlarına doğru ülkemizin güzide gazetelerinden birisi olan H* ile hemen hemen herkesin cep telefonunda ya da tabletinde kendine yer etmeyi başarmış olan müzik çalma uygulaması Spotify ile arasındaki ilişkiyi sorgulamış.

Bunu da gazetenin yine kendi gibi bir türlü devri geçmeyen dinazorlarından ve yazdıkları ergenliğe yeni girmiş liseli bir bloggerin ürettiği, hücran yaralarıyla dolu ikinci sınıf içeriklerden pek farklı görünmeyen E.Ö ve gazetenin genel idari hizmetlerine baktığını düşündüğüm, bir o yana bir bu yana döne döne kendini kaybeden A.H üzerinden yapmış. Yani en azından, idari şeylere bakıyor gibi görünüyor şu anda. Gelecekte ne olur, onu bilmiyoruz.

Emin olabileceğiniz tek bir şey var ki o da, başta E.Ö. ve A.H. olmak üzere, herhangi birinizin Spotify üzerinde 2020 yılı içinde en fazla neyi ve kimi dinlediğiyle, en fazla kadınlar hamamının göbek taşının rengini merak ettiğim kadar ilgileniyorum. Bana ne ya? Ne dinlediysen dinledin.

Total olarak bana neyse A.H. ne dinlemiş, E.Ö.'nün muhtemelen bir takım içerikler karşılığında kendisine kapalı bir kutuda teslim edilmiş olan son model iPhone'u vasıtasıyla ne dinlemiş?

Bütün bunlar her bir sayfasından ibretlik cehalet irini akan bir günlük gazetenin sayfalarında ne arıyor, onu ayrıca konuşmamız da lazım ayrıca. Siz bir blog falan açıp oraya yazsanıza yazacaklarınızı? Tatil fotoğraflarınızı yükleyip şarap ve mantar tadımları üzerine toplumun %85'inin filan pek anlamayacağı içerikler üretirsiniz.

Bu arada, köşeleri de gerçekten toplum sorunlarına eğilmek isteyen insanlara bırakırsınız mesela?

Canım H'ciğim de bir alem. Sanki daha önce hiç para karşılığında içerik üretmemiş gibi - tabii, ürettiği şeyleri tam olarak içerik olarak tanımlayabilirsek - A.H. ve E.Ö.'nün köşe yazısı kisfesi altında anca kendileri kadar değerli olan 2. sınıf blog yazıları içindeki Spotify göndermelerine takmış kafayı. Bilmem ne ahlak yasası da masada mıymış, çekmecede mi... Bir takım yasalara ihtiyacımız olduğu doğru ama bunun gazetede sponsorlu içerik üretmekle ilgili olduğunu pek sanmıyorum. Hele ki içinde ahlak geçiyorsa, hayvan hakları yasası bir türlü geçemedi. H keşke biraz da onun çığırtkanlığını yapsa.

Ya da bu tarz basitlikleri kendi aralarında kuracakları bir Whatsapp grubunda filan yapabilirler. Whatsapp olmaz derseniz Signal ya da Telegram'da fena fikir değil. Amaç kitle iletişim araçlarını ve o araçlardaki mecraları daha faydalı şeylerle doldurabilmek.

Ne oldu, Spotify sana geçtiğimiz yıl neler dinlediğini sormadı mı H, bunun karşılığında bir yıllık premium upgrade ve banka hesabına 5 haneli bir bedel yollamadı mı?

Spotify bence gelecek yıl kendinden söz ettireceği gazetecileri daha iyi belirlemeli ve H'yi de bu listeye muhakkak dahil etmeli. Zira kendisinin, kendi adıya seçtiği şarkılardan oluşan bir derlemesi bile var. Telif hakkı yönünden sıkıntı çıkarmayacak ol bir kaç şarkıyı bir CD'ye basıp piyasaya sürmüşler. Yani, uzaktan kıyısından, biraz zorlarsak müzisyen bile sayılabilir. Bu nedenle bence, Spotify for artists bile kullanabilir.

Yazık üzülmüş.

Kız yaşlı zaten, bari adama bir yıllık premium üyelik verin de sussun.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes