Stok yapsak da eve mi kapansak: Mustasyon ve SarsCov20

Hani İngiltere'de filan acil durum ilan edildi ve adayla tüm ulaşım kesildi filan ya. COVD19 mutasyon geçirdi filan diye ayağa kalktınız hani.

Keşke biraz da siz mutasyon geçirseniz de böyle trajedik haberler karşısında dramatik çığlıklar atıp orda burda ayılıp bayılmak suretiyle kendinizi perişan etmeseniz.

Virüs bu, mustasyon geçirir. Mesela o kuş kadar beyninizle neden her sene sekmez bir şekilde ayrılmaz ikili olan nezle ve gribe maruz kaldığınızı sorgulamayı başarsanız. Gerçi kuşlar bile o iğne başı kadar beyinleriyle sizden daha iyi iş çıkarıyor hayatta kalmak konusunda.

Sizi korkutup daha fazla sindirmeye çalıştıklarını neden anlamakta böylesine zor anlıyorsunuz, kalın kafalarınız neden sorgulamaya basmıyor?

Hatta siz ne yapın biliyor musunuz, bir yıllık maaşınız kadar kredi çekin, komple evi doldurun ve kapının altını, bacanın deliğini silikonlu yalıtım malzemeleriyle kapatın ve 2021 yılını Netflix'in karşısında geçirin.

Virüs boyutundaki bir varlık için (canlı diyemiyorum, çünkü değil) bir proteinin bir kaç bin dizilimini değiştirmek... eee... nasıl desem... Sanırım senin bu yazıyı okuyabiliyor olman kadar kolay.

Kapiş? Aslında sana, ellerini dizlerine vura vura, ahlaya vahlaya yeni bir virüse dönüştü diye haykıranlar, bu virüsün bir yıl içinde en az 350.000 kere filan mutasyon geçirdiğini biliyor. Yani davranış yeni değil.

Adam, bulaştığı insanları artık hasta edemediğini fark edip kendini değiştiriyor. Anlayacağınız bir çeşit çırpınma hali içinde. Daha hızlı yayılarak daha fazla insanı hasta etme derdinde. Bu saatten sonra kendine bakmayan ve önemsemeyen de ölüversin. Kalan sağlar bizimdir bacılar.

İçine, boğazdan kopup gelmiş olan iğrenç yeşil ve sarı renkli bir balgama benzeyen pis bir siyaset unsuru bulaşmamış olan ilaç kurumlarından alınmış onaylara sahip olan aşılardan birisini ol ve siktirip gidip hayatını yaşamaya devam et.

Şurada çirkin seks hikayeleri, hamamda yaşanmış birbirinden gerçekçi sahneler ve ayakkabı güzellemelerinden filan nereye geldik?

Maskeni ve istersen eldivenini giy, bence hayatımıza girmiş en doğru şey olan sosyal mesafene dikkat et, götünü başını günde bir kaç sefer yıka ve hayatını yaşamaya devam et. Eninde sonunda bitecek.

Panik yapma.

İlaç sektörünün ne kadar büyük olduğunu, ilaç şirketlerinin doktorların emrine amade ettiği promosyonların büyüklüğünden anlayabilirsiniz. Aşılar onay almaya başladıkça birirleri aşıların imajlarını azatlamak ve aşı etkinliğini sorgulatmak için bunları spekülatif birer felaket senaryosu olarak sunuyor. 

Ve tabii sen de bunları, önüne konmuş bir genç kız rüyası pastası gibi yutuyorsun. İri bir muz ve bol çikolata ile yapılmış bir pasta bu.

Yapma bacım, yeme. Cahilliğinden kimsenin faydalanmasına izin verme. Aydınlan, aydınlat. Yoksa daha çok genç kız rüyası pastası diye yarrağı yemeye devam edeceksin.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes