Bir çoğunuzda olan sabit yetenek: Cahillik

Cahillik sizce de insanlara verilmiş çok önemli bir yetenek değil mi?

Özellikle de içinde yaşadığımız şu devir itibariyle.

Düşünün bir kere, etrafınızda bir sürü insan var, elinizin altındaki 3310'la bile hızlı ve neredeyse ücretsiz internete erişebiliyorsunuz ama halen, bıkmadan ve uslanmadan bildiğinizi okumaya ve tek odalı, boyası yer yer dökülmüş rutubetli evinizin karanlık dehlizlerinde kafanıza doğru olarak kazıdığınız şeyleri ilelebet savunabiliyorsunuz.

Gerçekten çok özenilesi ve gurur duyulası bir hareket bu sabit fikirli olma hali.

Bence sen de zaten kendinle kör ve iflah olmaz bir gurur duyuyorsun ki bu cahilliğin belirtileri bir türlü geçip gitmek bilmiyor hayatının tam da ortasından. Utanmıyorsun da.

Bence 2021 yılında yapacağın ilk şeylerden birisi, cahlliğinin verdiği özgüveni ve bu özgüvenin sende uyandırdığını düşündüğün yetenek varlığını nerede ve nasıl kullanacağına dair kendine bir vizyon çizmek olsun. Gerçi Şubat geldi, en kötü seneye yap filan.

Artık ileri geri konuşup başkalarının canını sıkmaya devam etmeyi mi seçersin yoksa iki tane kitap; hiç olmadı bir kaç bin sayfa Wikipedia mı okursun bilmiyorum fakat, bu yeteneğin kesinlikle köreltmen gereken bir çıkıntılık haline gelmiş halde.

Bunu da gözden kaçırma, daha iyi - güzel - mutlu bir insan olma ihtimalin halen var.

XO

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes