Mastürbasyonla ilgili neleri gözden kaçırıyorsunuz?

Hemen hemen her erkeğin üzerinde uzmanlığının olduğu bir şeyin araştırmasını yapsak, bulacağımız sonuç büyük ihtimalle mastürbasyon olur. Erkeklerin kendilerini keşfetmeleri sürecinde, ilerleyen yaşlarıyla birlikte öğrendikleri taktikler ve keşifler onlara mastürbasyon konusunda öğrenecek pek de  yeni bir şey bırakmamış olabilir fakat uzmanlara göre halen okuduğunuzda şaşıracağınız bazı bilgiler var.

Uzmanlara göre, erkeklerin yaşadığı her orgazm eşit şekilde gerçekleşmiyor. Orgazmın yaşandığı andaki kan basıncı, kalp ve prostat sağlığı hatta o anda vücudun diğer yerlerinde hissedilen ağrılar orgazmın süresini ve alınan hazzın kalitesini etkiliyor.

Seks yaparken ya da kendi başınıza boşalırken vücut farklı tepkiler veriyor gibi görünüyor. Seks yerine mastürbasyon yaparken dahi spermin içinde yer aldığı semenin içeriği değişiyor. Bunca yıldır sadece prostat kanserinin riskini azaltmak için mastürbasyon yapmış olabilirsiniz ki bu gerçekten de araştırmalarla ortaya konmuş bir gerçek; aynı zamanda mümkün olan en güvenli seks biçimi. Şimdiye kadar bilindiği kadarıyla kimse kendi kendine dokunduğu için bulaşıcı bir hastalık kapmadı ya da hamile kalmadı. Fakat mastürbasyon yapmanın da bazen olumsuz bir kaç etkisi olabiliyor.

Hayır, sivilcelerden ya da günahlarla soslandırılmış bir cehennem tasvirinden bahsetmiyorum.

Çok sık ve kaba bir şekilde mastürbasyon yapmak penis çevresinde tahrişe neden olabilir ya da penisin sert bir şekilde eğilip bükülmesiyle peniste kırılmalar görülebilir. Bu kırılma gerçekleştikten sonra çoğu erkeğin penisi mor bir patlıcan gibi görünür ve ameliyat edilmesi gerekir.

Eğer hayatınızın rutin akışı içinde bir kaç kez mastürbasyon yapıyor ve diğer işlerinizi aksatmıyorsanız bu normaldir ama mastürbasyon yapmak için başka işlerinizden zaman çalıyorsanız ve en önemlisi partnerinizle ilişkiye girmeyi mastürbasyon için erteliyor ya da partnerinizle mastürbasyon yaptığınız için ilişkiye girmiyorsanız bir seks terapisti ile görüşmeyi düşünebilirsiniz.

Erkek tipi mastürbasyonuna en çok zarar veren şeylerin başında, ilişkide bir şeylerin yolunda gitmediğine dair oluşan kanı geliyor. İşin gerçeği etrafınızda gördüğünüz hemen hemen her erkek mastürbasyon yapıyor; ilişkileri harika olsun ya da olmasın. Buradaki en önemli detay, bazen yalnız başlarına bir şeyleri yaptıkları ve bu işe partnerlerini dahil etmedikleri.

Mastürbasyon ve mastürbasyon yapmak sadece cinsiyet ile alakalı bir durum değil. Her iki cinsten insan biraz rahatlamak, kafalarını boşaltmak ya da uyuma rutinlerini düzene sokmak için kendilerini tatmin etme yoluna gidiyor.

Erkeklerin ilişki halindeyken nelerden ve kimlerden hoşlandıklarını anlamaları için en iyi yollardan birisidir mastürbasyon. En az erkekler kadar kadınların da kendilerini cinsel anlamda daha rahat hissetmeleri için mastürbasyondan yardım almaları iyidir.

Bazı istisnalar elbette ki mastürbasyonun getirdikleri arasındadır. Erkekler mastürbasyon anında yaşadıkları belirli baskılara, porno filmlerde gördükleri sahnelere ya da partnerleriyle yapamadıkları tekniklere bağlanarak mastürbasyonu cinsel ilişkiye tercih etme eğilimi gösterebilirler. Bunlar çok seyrek istisnalar olmakla birlikte mastürbasyon çoğu erkek için son derece sağlıklı bir eylemdir.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes