Sen neden lükse erişemiyorsun?


Hani üzülüyorsun ya, köle gibi çalışıyorum ama bir türlü yetişemiyorum diye. Buna karşın sermaye olarak tanımladığın işverenin hemen hemen hepimiz için zor zamanlar olarak tanımladığımız bu dönemde dahi gelirinden hiç bir şey kaybetmeden yoluna devam ediyor.

Sen bir ürünü alırken vergisini algısını peşin ödediğin için cebindeki para eriyip gidiyor. Ama sermaye, önce alıp vergisini sonra ödediği için neredeyse senin gösterdiğin çabanın yarısıyla yaşamını daha iyi şartlarda sürdürüyor. Bir de üstüne gider gösterip vergiden de düşüyor alışverişini.

Gidip ucuzluk marketinden bir paket göt bezi de alsa aynı, bir showrooma uğrayıp kendine devasa bir cip alsa da aynı, şehrin en iyi yerine yapılmış konutlardan 5 tane alsa da aynı. KDV ve ÖTV oranları sadece işin teferruat kısmı. Muhasebeciler için işin içinden çıkması keyifli bir detay sadece. Başta bu nedenle hepsinin altında son model arabalar, en lüks cipler hep onlar için ulaşılabilir halde.

Her şeyden önce bu düzenin değişmesi için çalışmalıyız. Tıpkı biz son tüketiciler gibi sermayenin de vergisini peşin ödemesini sağlasak hayat hepimiz için daha adil ve yaşanılabilir bir yer olacak.

Şimdi yeni yıl da geliyor, ağlamaya başlamışlardır çoktan :)) İnanma. Kendi lükslerinden geriye durabiliyor mu, ona bak. 

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes