Fakiri zengin, zengini fakir gösteren o eşsiz imajıyla Dacia Jogger


Otomobillerle bir şekilde ilişki kurmuş herkesin başından geçen tatsız bir şaka gibi Dacia hakkında konuştuklarımız. Bir türlü bir yerlere sığdıramayıp en sonunda, cebindeki paraya göre alabildiği en iyi şeyin bir Dacia Sandero yada biraz daha iyimser bir ifadeyle ikinci el bir Dacia Sandero olduğunu fark ettiğinde bitiveriyor bütün o tatsız şakalar.

Katır, boş teneke, konserve kutusu, uçan tabut ya da... Biraz daha ironik ve imaj odağından baktığımızda doğruluk payı oldukça yüksek olan fakiri zengin, zengini fakir gösteren o tipik Doğu Avrupa - Orta Doğu ve hatta biraz da Brezilyalı imajı... Hatta işin içine biraz da köri sosu da katabiliriz Yakın Asya'dan; Hindistan'dan falan... Ya da her nereden istiyorsanız.

Her ne kadar şimdi de Volvo ile şekil şemal yönünden kendinize göre acımasızca kıyaslamalar içine sokup XC10 falan diye boklasanız da, Türkiye pazarına girdiğinde, mahalleden en az sizin kadar serseri ve sizden daha fazla işe yaramayan halde bir israf gibi ortalıkta boş boş dolanan arkadaşlarınızla en az bir kere size en yakın içki dükkanı kadar yaygın olan bir showroom'a klasik bir cumartesi gezmesi formunda gidip Jogger'a bakacaksınız. Ayrıca araba bence, arkadan günümüz şartlarında üretilmiş ve ondan çok daha fazla paraya satılan başka arabalardan daha iyi görünüyor.

Şahsen ben bu arabadan sürmek isterdim.

Çünkü ilk önce bir sürü laf edip sonra satın almak için Lodgy ve Lodgy Stepway'in de ardında sıraya girmiştiniz. Yani olay çıkkıdı çıkkıdı zilleri takıp abe Dacia Romen diye güllü eteklerle dalga geçmekten artık çok ötede bir yerlerde. Sen de seviyorsun, kabul et.

Jogger'a, elde edebildiğiniz gelirle doğru orantılı bir şekilde bakarsanız eğer, hem görünüş olarak hem de işlevsellik yönünden oldukça başarılı görünüyor. Renault dokunuşlu ve diğer kardeşleriyle birebir aynı olan ön tasarımı hemen hemen hepinizin açlığını çektiği yerden yüksek jeep formunda tamamlayarak gözünüzü dolduruyor. Arkası derlenmiş toplanmış yeni jenerasyon bir Lodgy gibi düşünün. O araba gerçekten de karada yürüyen bir gemi gibiydi. 1.5 dCi motor da muhtemelen en iyi seçeneklerden birisi olarak gelir, o motorun da ne kadar az yaktığını zaten ben zaten hep 50 liralık alıyorum ya cı tayfa yakından biliyor, severek kullanıyor.


Davulun sesi uzaktan harika gelirmiş - yakın zamanda şehirden köye taşınmış birisi olarak uygulamalı şekilde de teyit ettiğim üzere, yine erişemediğiniz bir parça akciğeri mundar diye tabir ederek malın ucuzluğundan dem vuruyorsunuz fakat bence malı, iki gün önce evinizde ev işlerini yapsın diye tuttuğunuz kadın kıçını öğle üzeri iğrenç tv şovlarından kaldırıp yemek yapmadığı için sokağın başındaki üç harfli mağazadan atıverdiğiniz tarihi geçmeye yakın çiğ köfte kalıntılı salçalarınızla bulamadan önce ben neden bu kadar az kazanıyorum diye sormanız gerekiyor.

Çünkü olayı temelinde değerlendirdiğimizde, Jogger bu haliyle bile bir çoğunuz için epey fazla. Hem içerik olarak hem de mental olarak. Bir de zaten senin ederin anca bu ve buna benzer otomobiller kadar, ve netice itibariyle adamlar da senin ederine göre mal yapıyor.

Hadi bakalım, şimdi web sitesine gir bak da ne zaman geliyormuş öğren. Arkadaşlarınla elinize çekirdeklerinizi de alır, gidersiniz.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes