Güç ve iktidar hırsına bürünmüş ferro-fetişize edilmiş erkek itemleri ışığında takım elbiseler ve ayakkabılar - Bölüm 2

Daha önceki bölümünü şurada yayınladığım ve takım elbiselerle ayakkabılar üzerine aforizmalar yazısının yeni bölümünü yanıtladım. 

Bu giysiler sana bir güç veya yetki hissi veriyor mu?

Takım elbise ve iyi kalite ayakkabılar bize uzun süredir güç sahibi, iktidarı olan ve hatta kudretli olma haliyle ilişkilendirilmiş erkeklerle birlikte sunuluyor. En yaygın şekliyle eski filmlerdeki güçlü erkek karakterlerle şöyle bir dönün bakın. Hatta bugün bile izlediğiniz filmlerde, dizilerde, kısa videolarda yada reklamlarda bile etrafında sevilen - sayılan, iyi kazanan, iyi bir arabayı süren, güzel yerlerde yiyen erkeklerin üzerinde takım elbise ve ayağında iyi kalitede ayakkabı görürsünüz. Yönelimi erkeklere olan erkeklerin büyük bir kısmı bence bu canlandırılmış karakterlerin yada karakterleri canlandıran erkeklere karşı ilgi hissetmiştir. Çünkü yönelimi ne olursa olsun güce ve iktidara sahip olmak bence her erkeğin hoşuna gider. Bu benim açımdan hep farklı anlamlarda iyi ve güçlü olmakla birlikte oldu. Sözümü dinletmenin yollarından birisi bu devirde iyi giyinmek ve nereden geldiğini gösteren ayakkabılarını cilalamaktan geçiyor.

Takım elbise ve klasik ayakkabıları günlük hayatınıza nasıl entegre ediyorsunuz?

Şu an yaptığım işte takım elbise bir must değil fakat ben yine de zaman zaman lacivert blazer ceket, gri pantolon ve siyah yada koyu kahverengi klasik ayakkabı giyiyorum. Sonraki işimin bunları bir zorunluluk değil de gereksinim olarak gerektirmesini arzu ediyorum. Çünkü epey hoşuma giderdi her gün böyle giyinmek.

Bu giysilerin size verdiği özgüvenin iş veya sosyal ilişkileriniz üzerindeki etkisi nedir?

Takım elbise ve klasik ayakkabı kesinlikle diğer insanlara arana bir mesafe koymayı sağlıyor. Bu basit el şakalarından yada aynı yerde çalıştığın erkeklerle olan muhabbetine kadar pek çok şeyi  - bence - olumlu anlamda etkleyen bir şey. Benim gibi insanlarla arasındaki buzları kolay kolay eritemeyen ya da eritmeyi tercih etmeyen birisi için fiziki bir materyale dönüşmüş bir kalkan oldukça iş görüyor.

Bu fetişi keşfetmenizin özel bir hikayesi var mı?

Kendimi aynanın karşısında beyaz gömlek, lacivert ceket ve gri pantolonla hep sevdim. Bence ayakkabılara olan ilgimde hangi yönelimden olursa olsun pek çok erkekle aynı yerde duruyorum. Bu benim için bir fetiş boyutunda mı emin değilim, yani özellikle date'e giderken yada seks yaparken işin bir kısmına bunu sokuşturayım demiyorum. Sanırım beğeni aşamasıyla fetiş aşamasının arasında bir yerlere koyabiliriz beni.

Takım elbise ve klasik ayakkabılarla ilgili özel bir koleksiyonunuz var mı?

Günlük kullanmadığım için spesifik markaların ve modellerin peşinde koşmuyorum fakat Beymen'den aldığım kumaşı işlemeli bir takımım var, aynı zamanda klasik gri bir Karaca. Ayakkabı grubunda ise henüz giyecek bir yer bulamadığım için sattığım bir çift Bottega'm vardı, bir tane Magnanni'm var; diğerleri genel anlamda Türkiye'de bulabileceğim, güzel görünen ve kaliteli modeller.

Bu giysileri giyerken kendinizi daha yetişkin veya olgun hissediyor musunuz?

Hayat hangi yaşta olursak olalım hepimizi biraz daha yetişkin davranmaya ve olgunlaşmaya ittirmedi mi? Bu sorunun yanıtı da tipik şekilde önceki sorularla bağlantılı. İyi kıyafetler ve temiz ayakkabılarla bence her erkek biraz oturuşuna kalkışına dikkat eder, etmeli. Bizi biz yapan şey aslında biraz da hareketlerimiz ve davranışlarımız.

Takım elbise ve klasik ayakkabıların sizin için anlamı nedir?

Güç, iktidar, ihtiras, seksi olma hali. Aslında biraz da ilüzyon. Sonuçta kimin ne olduğunu artık ya bilmiyoruz ya da anlamakta zorlanıyoruz. :)

Bu giysilerin sizi nasıl motive ettiğini düşünüyorsunuz?

Gri kumaş pantolon ve klasik siyah ayakkabılarımın içinde olduğumda etrafımda olana bitene karşı ve özellikle geçmişte sorun yaşadığım fakat mecburen iyi geçinmek zorunda kaldığım insanlara daha fazla tahammül etme kabiliyeti geliştiriyor gibi hissediyorum. Ayrıca aynı günün akşamında bir yerlere gidip yemek yiyerek yada kahve içerek hareket etmek konusunda motive oluyorum.

Takım elbise ve klasik ayakkabılar hakkında toplumda yaygın olarak yanlış yapılan bir şey var mı?

Görmek istediğimiz şeyi bize gösteren Instagram'da karşılaştığım en kiş ve garip şeyler arasında aşırı dar ve vücudu fazla gösteren şeylerle verilen pozlar ve deforme olmuş ayakkabılar var. Bence giysiler bir erkeğin vücudunu böylesine çok sergilememeli, merak uyandırmalı ve dozunda dekolte vermeli. Bu dekolteler ne mesela; çoraplı bir ayak bileği, yürürken belli olan penis başı, gömleğin içinden belli belirsiz görünen meme uçları, kulak memesinin altındaki boyun kısmı. Bazı şeyleri fetişize ediyoruz tamam, ama bunu kişisel görüşüm olarak belirmeliyim ki irrite edici bir hale getirmeye de gerek yok.

Bu giysilerle ilgili bir ritüeliniz veya özel bir alışkanlığınız var mı?

Ceketimin içinden kendi göbeğimi okşamayı ve gri pantolonla mutlaka beyaz renkli klasik külot giymeyi bunun içine koyabiliriz sanırım.

Takım elbise ve klasik ayakkabılar bir güven hissi yaratıyor mu?

Mesafe koymaya bağlı olarak, günlük yaşamda diğer insanlardan uzak durmaya olan katkısı, kişisel alan ihlalini engellemeye yönelik bir bariyer olarak düşünülebilir. Bunun haricine hiç böyle düşünmedim şimdiye kadar. Belki üzerine bir şeyler yazarım.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes