Big datanın parçası

Yurtiçi Kargo'nun teslimat operasyonları çok yerilesi...

Örneğin, size bir kargo geliyor, bu kargo ya karşı ödemeli yada ücreti alıcıdan ödemeli olarak gönderiliyor.

Eğer bu kargonun ücretini gönderici zaten ödemişse, kargonun teslimatı sırasında ne kim olduğunuzun önemi var ne de kişisel informatik bilgilerinizin. Adam geliyor, getirdiği şeyi, getirdiği kişi olduğuna bile bakmadan adeta atıp gidiyor. Bi imza atıver diye önünüze bir paçavra iliştiriyor, üzerinde bir sürü kişinin bir sürü bilgisinin, imzasının ve hatta kaşesinin olduğu. Sonra sen sağa ben selamet.

Ama eğer kargonun ücretini alıcı karşılıyorsa orada inanılmaz bir kontrol mekanizması devreye giriyor. Kimlik numaraları, imzalar, isimler soyisimler ve bunları defalarca check etmeler.

Abi hayrola? Parasını zaten aldım, kime bırakırsam bırakayım, sonrası beni ilgilendirmez mi demeye çalışıyorsunuz? Ofiste bir adet kutu var, hangi şirketin ne zaman ve neden getirdiği belli değil. İçinde bizi hiç ilgilendirmeyen motor parçaları var. Birisi parasını ödedi nasılsa diye atıp gittiler, iade edemiyoruz. Filan.

Şirketlerin veri havuzlarında yer alan big dataların parçası olmayı tercih etmiyor olabiliriz ve o şirketler de buna saygı duymayı öğrenecek...

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes