Yeşim Salkım - Katil Uşak: Bize rezilliklerimizi bir lütuf olarak gördüğümüz günleri hatırlatan şarkı



Yeşim Salkım ve o devri geçip gitmek bilmeyen sansasyonel hallerinden içten içe derin bir haz aldığımı itiraf edebilirim. Birbirinden önemsiz insanlarla ulu orta girdiği polemikleri izlemeyi Şokopop videolarından aldığım keyfe yakın bir hazla seyrediyorum. Bitmek bilmeyen G.E. ve S.S. (C.C.) çarpışmalarını çıktığı o berbat magazin programlarında bütün cumartesi seyredebilirim.

Neyse, yakın zamanda çıkan yeni şarkısının temasında da aslında üzeri fosforlu kalemlerle çizilesi ve ısıtılıp ısıtılıp temcit pilavı gibi önümüze konası kaset var. Bir uşağın gümüş bombe kapaklı tepsisinde gelen bu kasetin içindekiler izlenip aynı zamanda büyük hayretler ediliyor.

Gören bir kaç zenciyle Kaliforniya'da bir otel odasında beyaz çarşaflar içinde orgy yapılıyor sanacak.

Konuşsan insan değil, sevişsen olay değil

İşte bu muhtemelen 2020 yılının geriye kalanında - hayatta bir şekilde kalmayı başarabilirsem eğer - kullana kullana eskitemeyeceğim bir kelime grubu. Çünkü cümle desen değil; bir sürü para vererek aldığım Tag Heuer denizci gözlüğümü çıkarırken yüzüme koyacağım bir Miranda Priestley bakışına eşlik edebilecek bir taş yığını desek daha iyi tarif etmiş oluruz.

Nasıl ki Emel Müftüoğlu'nun şarkı çıkarmadan geçirdiği yüz yılların acısını çıkarırcasına önümüze single ve Yaşar Gaga 2 albümünde çıkardığı "Gündem yaratayım mı?" şarkısını gizli ya da aleni biçimde evde arabada, ofiste dolmuşta, izban'da kemeraltı'nda utanmadan dinliyorsam bana öyle geliyor ki Yeşim Salkım'ın Katil Uşak şarkısını da aynı histerik hazlar silsilesiyle kendime dokunarak dinleyeceğim. (Bu arada, "Günden yaratayım mı?" yi Halil Kolçak'tan daha çok seviyorum.)

Katil Uşak

Görücem daha ben onu
Atmadım son golü
Doğalına bırakıcan
Salıcan bu türü
Konuşsan insan değil
Sevişsen olay değil
Elinde patlar adamın
Yok ki bir numarası
Bir zeka pırıltısı
Sonunu çeker halayın
Sana ne bundan
Hadi be ordan
Bak sonun kötü olacak
İzledik oğlum
Bu filmi kaç kez
Sonunda katil uşak çıkacak!
Şuursuzun mesaja bak
Soruyor: “Nerdesin?”
Büyük oturmuş içine
Ekliyor: “Kimlesin?”



Söz: Sadettin Dayıoğlu Müzik: Ah Canım Ahmet

Göndermeler yapmayı, o kendini biliyorculuk oynamayı, egomla ortalığı yıkıp her şeyi ve herkesi alevden geçirdiğim günlerimi özlediğimi fark ettim bu şarkıyı dinlediğimde.

Evet ya, güzel günlerdi. Yine dönsek ya o varoş mevcudiyetimizi ve rezilliklerimizi muktedir bir lûtuf sandığımız günlere?

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes