Hazır ol ve yavaşça domal; o kurnadan bu kurnaya çirkef sıçrayacak.

 
Umarım bir çeşit parazit salyangozdan çok farklı olmayan tüketim alışkanlıklarınıza bu sayede biraz ket vurmayı başarırsınız.

Bir milyonuncu kez duyduğunuz ama benim bir milyon birinci kez söylemekten ölesiye zevk aldığım şekliyle; elinizde gurur duyacağınız bir meşale gibi taşıdığınız Starbucks bardaklarından, Alsancak Meksika Caddesi ya da Gül Sokak'taki pahalı fine-dinner üst düzey deneyimlerden falan uzak durursunuz. Senin neyineyse fine-dinner... Kemeraltındaki ekmek arası sardalyacılar neyine yetmiyor tam olarak?

Ultra-uhrevi detaylarla bezenmiş bir dönemden geçiyoruz ve ben... Hep derim ya, daha da bir şeye şaşırmam diye. İstisnasız şekilde her seferinde dumurlardan dumura uğrayıp her türlü tükürdüğümü yalıyorum. Yalamak istediğim şey ise kesin olarak tükürüğüm değil... Siz beni hiç uygunsuz yerlerde uygunsuz şeyler yaparken hatırlar mısınız bilmem.

Bence artık bu bir dipti beyler bearlar.. Hemen hemen hepimiz geçici bir süreliğine işlerimizi kaybedip fellik fellik gezerken düşünmeden harcadığımız paraların hesabını yapmaya başlasak iyi olur. Sahi, geçen sene Çeşme'deki o saçma sapan yerlere ne kadar harcamıştın sen? Birikim yapmak gerçekten çok önemliymiş ve ben, nasıl oldu bilmiyorum ama bu üniversal dizastır'a elimde bir miktar birikimle yakalandım. Ben iyi sayılırım da, seni ne yapacağız, onu da düşünmek lazım. Kız en kötü Bornova Sokak'tan ya da Karantina'dan 1+1 falan kiralar orada yattığın yerden para basarsın.

Dibe vuruştu - değişimdi - dönüşümdü (burada kendimi buğday tarlasının içindeki Candan E. gibi oradan oraya vuruyorum) derken aslında gözden kaçırmamamız gereken çok önemli bir detay var: artık bir şeylerin yetmiş olması gerekiyor, i thinkçe.

İşsiz kaldığında, çalıştığın yer; sana kıçına 21 cm zenci dildosu sokmakla sersefil ortada bırakıp üzerine kârda kalmak arasında bir seçim sunduğunda (ve sen kendine yatırım yapmak yerine fellik fellik çark mekanlarında, saunalarda ve sinemalarda takıldığın için işsiz kalamayacağından) gözündeki korkunun tarifi yoksa, sefil haline bakmadan aldığın o iPhone'un yeni taksidi, spordan başka her şey için gittiğin salonun aylık ödemesi, içe içe bitiremediğin Starbucks'larla dolu kredi kartı ekstren geldiğinde arkanda kimsenin olmadığını anlamışsındır umarım.

O fare deliğinden biraz daha büyük evine ödemen gereken ve evin ederinin en az 4 katı kirayı saymadım daha.

Yarın bir ara ofise git de ücretsiz izin kağıdını imzala. Bir kaç ay 1000 liraya tahammül edeceksin.

Zora düştüğünde seni koruyup kollayacak bir destekçin yok senin. Yok dedim. Sen beni delirtmek mi istiyorsun? O yüzden ne yapıyoruz? Zihninizin kaybolmuş olan kıvrımlarını yeniden ortaya çıkarmak için yarın sabah erkenden kalkıyorsun ve yüzünü buz gibi suyla yıkayarak neler yapabileceğini düşünmeye başlıyorsun.

Sonra kalan internet paketini pornhub'da filan harcamak yerine açıyorsun ve başka ülkelerde liderler kontrolleri altında olan gücü ülkede yaşayan insanlar için nasıl kullanıyor, göz yaşları ve pişmanlık dolu histerik hıçkırıklarla izliyorsun.

Sik üstünde sekiz çizdiğin günler geride kaldı. Artık kendin, üst kattaki yakışıklı komşun, seni bu günlere getirirken saçlarını beyazlatan ve adeta bir kahır mektubu gibi yoldan çıkışını izlerken sesini çıkarmayan anne ve baban için bir şeyler yapman gerekiyor. Gün gelip çattığında doğru yere oyunu ver ey lubunya ve etrafında etkileyebileceğin her insanın gerçekleri görmesini sağlamak için çabala.

Mesela apartmanda karşılaştığında bacak arasındaki iştah kabartan lezzetli cennet meyvesinin hayalini kurup onu somuracağın günün gelmesini umutla beklerden ve aynı zamanda banyoda kendini parmaklamak yerine onun üzerinde bir farkındalık yaratmaya çalış. Pazarda, manavda, kasapta (tabi artık yolundan geçebiliyorsan), fırında daima uygun tonda "farkındalık" yaratmaya çalış. Konuşmaya başla. Tepkini göster.

Sıfırdan yüz saniyeye bir anda çıkamayacaksın. Muhtemelen epey çok şey kaybedeceksin. Buna o pırıl pırıl parlayan kırmızı iPhone'un da dahil. Hazır ol yavaşça domal; o kurnadan bu kurnaya çirkef sıçrayacak.

2 yorum :

  1. kız ne haklı yazı yazmışsın şöyle döndüm baktım bu kadına 10 yılda neler olmuş diye büyümüşsün abam ayrıca madem izmir deydin insan hamama gelirde aksaraylı ablasını dünya gözüyle bi görmez mi neyse şimdlilik memleketteyim selamlar olsun

    YanıtlaSil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes