Adına sanat dedikleriniz ve kendinize uydurduğunuz abuk subuk meslekler


Photoshop ya da illüstratör kullanarak oluşturduğunuz ve içinde biraz irmik, bahçeden toplanmış saplı samanlı ve güvercin gübreli toprak, dünden kalan üstü küflü biraz muhallebi ve biraz da yarısı çiğnenmiş domates kabuğu ile kıllı bir erkek poposunda bir süre işlev gördükten sonra kondomuyla birlikte çöpe atılarak orada çürümüş iri bir salatalığın, bir kağıdın üzerine gelişi güzel bir histeriyle saçılması neticesiyle elde edilmiş garip şeye benzeyen dijital işleriniz sizi gerçek bir dijital sanatçı mi yapıyor şimdi sizi?

Bu trajikomik sıçımtının sebebiyse, instagramda sürekli olarak karşıma çıkan ve isminin ardında daima dijital sanatçı eklemeyi ihmal etmeyen bir garip serçe. Gerçekten çok sıkıldım onu görmekten ve engellemek yada görmezden gelmek artık neredeyse mümkün değil.

Sanat diye ortaya attığınız şeyleri - ruhunuzun artıkları olarak da tanımlayabiliriz aslında bunları - toplayıp da bir çuvala koysak ve muhtemelen, askıda sanat adı altında mahallenin fırınının camına assak, eminim ki, bir kişi bile dönüp bakmaz. Kaldı ki basit bir kaç anahtar kelime aramasıyla elde ettiğiniz beş online fırça ve on freemium action ile ortaya çıkanların da bu tanımdan çok uzakta olduğunu söyleyemeyiz.

Bakmayın siz, her gün bir yenisi üretilen ve her biri diğerinden daha saçma ve gelişigûzar açıklamalarla tanımlanmış yepyeni cinsel, ırksal, bölgesel ya da toplumun herhangi bir bölümünden birilerini tanımlamaya yönelik cinaslı uyaklara kendinizi ve yaptığınızı sandığınız güzel şeylerle önemli saydırdığınıza.

İşlerinizin çoğu - ki yine bunları bir iş olarak tanımlamak ne kadar gerçekçi bilmiyorum -  gerçekten çok kötü ve ne izlemesi ne dinlemesi öylesine zor, kötü ve anlaşılmaz ki; baş döndürücü. Fakat beynin haz alma bölgesini olumlu yönde değil de midede uyandırdığı kusma hissiyle tatlandırılmış bir tanımla nitelenebilecek bir baş dönmesi bu.

Bir de, çok harikûlade şeyler yapıyormuşsunuz gibi, ruhunuzun derinliklerinden çıkıp geliveren bu güvercin gübresi kalıntılarını NFT yaparak, yeteri kadar gözlerimizi ve kamusal alanlarımızı işgal etmiyormuşsunuz gibi bir de küresel ısınmaya falan katkı sağlıyorsunuz öle bayıla.

Eline bir iPad ve iPencil alan çocuklar bile sizden daha iyi şeyleri daha anlaşılır ve daha sanat olarak tanımlayabileceğimiz işler yapıyor.

Bence siz de şu an da  oturup ben neler yapıyorum diye düşünmeye ve şimdiye dek yaptığınız ve sanat olarak nitelediğiniz şeyleri hangi çöpe atmanız gerektiğine karar vermelisiniz.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes