Bir sürü HES'e sahip olup da halen en pahalı elektriği kullanmak


Hadi tamam, petrole olan bağımlılığımızı azaltıp konuyu elektriğe getiriyoruz da, üretimden son kullanıcıya gelene kadarki süreç ne olacak? Tamam anladık, petrol bizde gerçekten pahalı, bir depoyu bir varil petrol fiyatına falan dolduruyoruz ve buna da bir türlü ses çıkarmıyorum da, elektriğin gidişatı da sanki çok iyi değil gibi?

Hani fırsatçılar vardır ya, daha çok para getirecek her şeyin fiyatını fırlatırlar, insanlar nasıl olsa alacak diye zam üstüne zam yaparlar ve en nihayetinde 3 kuruşluk malın fiyatı 33 kuruş olmuş olur. Hah, işte tam da bunu konuşmamız lazım konu elektriğe geldiğinde.

Geçtiğimiz aylarda elektrikli otomobillerin vergilerine büyük miktarda zam yapıldı, dünyada insanları elektrikliye yönlendirmek için inanılmaz teşvikler, ekonomik ve yaygın teşvikler verilirken bizde yapılan şeye bak. Bunlara güle oynaya tepkiler verip sesimizi çıkarmıyor oluşumuz gerçekten de büyük bir sosyolojik davranış. İnanılmaz bir kabulleniş hali. Hak ediyoruz bir yerde.

Bir sürü hidroeletrik santrali kurup da halen coğrafyanın en pahalı elektriğini kullanılıyor olmak da bir başka ironi. Zaten aydınlığı pek sevmem geceleri de, evde lamba yakarken düşünüyor, telefonu, tableti, powerbankleri avm'lerde doldurmanın yollarını arıyorum.Şaka gibi arkadaş...

Bu pis çıkarcılıktan, keseyi doldurma telaşından ve çekilen peşkeşlerden sıkıldım.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes